Tuintonen 2014

Tuintonen 2014

Onder een stralende zon vond afgelopen zaterdagmiddag de derde editie plaats van het Tuintonen Festival in Watergang.

Het dorp had zich klaargemaakt voor een muzikale middag, met bloeiende borders, strak gemaaide gazons en vrolijke vlaggetjes. Deze editie overtrof alle verwachtingen, ook geholpen door het prachtige weer. Soms aangrijpend, soms meeslepend en melancholisch, een andere keer weer opwindend en zinderend, maar altijd boeiend en pakkend. De bands en muzikanten hadden er duidelijk plezier en zin in, net als het enthousiaste publiek.

Bezoekers flaneerden ontspannen over de lange smalle dorpsstraat, op weg naar een volgend optreden. Deze vonden verspreid over verschillende locaties – zeer landelijk- plaats. Ongeveer twintig verschillende formaties speelden hun muziek tegen de achtergrond van een hooischuur, op een weitje onder een grote wilg, in tuinen, op het terras van het dorpshuis en op het podium op het speelveld.

Het zuivere stemgeluid van de dames van NolaNola, muziektheather op het voormalig schoolplein door Skelectief, tropisch Braziliaanse klanken in de kerk door Bram en Alberto, Franse chansons van Les Fleurs du Nord, de Fleppie Auwers met hun verrassende en vermakelijke teksten, rasechte bluegrass en country door de mannen in het zwart JezusEvilHighway, het klassieke strijkkwartet VuKo, en natuurlijk Damp, Hoed, de Nieuwe Buren, de Blue Berry Nights en nog vele anderen. Zo veel verscheidenheid, dat het soms niet eenvoudig was om een keuze te maken.

De plantjesmarkt was ook deze keer weer een drukbezocht herkenningspunt in het dorp. De door de dorpsbewoners met groene vingers zorgvuldig opgekweekte planten en kruiden vonden gretig aftrek. Ook waren allerlei plant-aardigheden verkrijgbaar zoals slaapkussentjes met hop en lavendel, eigengemaakte badballen en verschillende soorten geurende zeep

Bij het dorpshuis zat het terras steeds gezellig vol, geholpen door zon en muziek maar waarschijnlijk ook door de verse zelfgebakken taarten en cakes van culinaire Watergangers. Bezoekers die met de auto kwamen, werden bovendien getrakteerd op een boottochtje van de parkeerplaats naar het dorp. Kortom, het was een heerlijke middag met volop muziek, optredens, een hapje, een drankje en een plantje. We kijken uit naar volgend jaar!

Bron: https://www.groot-waterland.nl/2014/05/27/derde-editie-tuintonen-festival-in-watergang-ontspannen-verlopen/

Foto’s

Vrijwilligers

Tuintonen houdt van vrijwilligers… Sterker: wij kunnen niet zonder vrijwilligers!

Wil je mee helpen? Wij kunnen vrijwilligers gebruiken op:

  • De dagen ervoor; bijvoorbeeld voor het opbouwen van het festival, taarten bakken of posters ophangen.
  • De dag zelf; meedraaien in verschillende taken.
  • En de dag na het festival; het afbreken en opruimen.

Enthousiastelingen die zin hebben om mee te helpen: Meld je aan!

tuintonenfestival@gmail.com

Muzikanten

Ben je muzikant en wil je graag optreden?
Stuur dan een mail naar:
muziektuintonenfestival@gmail.com

Contact

Mail naar:
tuintonenfestival@gmail.com


Vind ons leuk en laat daar een recensie achter!