The Ditch Old River Hoppers

The Ditch Old River Hoppers

De oorsprong van The Old Ditch Riverhoppers ligt geografisch gezien in Utrecht, maar de muzikale bron bevindt zich aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Voor hun old time bluegrass putten de vier bandleden inspiratie uit het werk van oude meesters uit Noord-Amerika als Bill Monroe, The Stanley Brothers, Jimmy Martin en The Johnson Mountain Boys.
Daar waar veel bluegrassbands zich toeleggen op het louter naspelen van andermans werk, beschouwen The Old Ditch Riverhoppers het als een uitdaging om in hun eigen werk dezelfde puurheid en kracht te verwerken als die de oude traditionals herbergen. Niettemin spelen ze met liefde die oude klassiekers en laten ze er graag ook hun publiek mee kennismaken.

Frontman Jabe Faber (vocals/gitaar/banjo) is in 2016 de grote plas overgestoken om zich te verdiepen in de geheimen van het spel en de geschiedenis van het genre. Via staten als North Carolina, Kentucky en Virginia heeft hij door de VS rondgetrokken. Tastbare herinneringen daaraan zijn onder andere een jam met een ver familielid van Earl Scruggs in Virginia en de gelegenheid op de porch van het huis in Kentucky waar Bill Monroe woonde muziek te maken.

Naast Jabe Faber, bestaat de band vandaag uit Maurits Mekenkamp (vocals/mandoline/viool) en Franke Kooistra (vocals/contrabas).

Bekijk ze op facebook.

Vrijwilligers

Tuintonen houdt van vrijwilligers… Sterker: wij kunnen niet zonder vrijwilligers!

Wil je mee helpen? Wij kunnen vrijwilligers gebruiken op:

  • De dagen ervoor; bijvoorbeeld voor het opbouwen van het festival, taarten bakken of posters ophangen.
  • De dag zelf; meedraaien in verschillende taken.
  • En de dag na het festival; het afbreken en opruimen.

Enthousiastelingen die zin hebben om mee te helpen: Meld je aan!

tuintonenfestival@gmail.com

Muzikanten

Ben je muzikant en wil je graag optreden?
Stuur dan een mail naar:
muziektuintonenfestival@gmail.com

Contact

Mail naar:
tuintonenfestival@gmail.com


Vind ons leuk en laat daar een recensie achter!